Soester horecaondernemer baalt van vandalisme op terras: 'Het is al zo'n moeilijke tijd'

SOEST - Lachgasballonnen, blikjes bier en zijn volledige hekwerk aan gort. Horecaondernemer Eddie Beumer van Brasserie de Lange Duinen in Soest kreeg bepaald geen warm gevoel van de aanblik van zijn terras op de zondag na Kerst. "Ik snap die gasten niet, waarom doen ze dit? Het is al zo'n moeilijke tijd en nu dit ook nog."
Het kan niet anders dan een moedwillige actie zijn geweest, benadrukt Beumer. "Bijna de hele omheining van mijn terras, een houten hekwerk, was finaal in elkaar getrapt. Je moet dit met grof geweld doen, want het hek zat vast in uitgefreesde sponningen. Ze hebben echt met een paar mensen hard moeten trappen en trekken, anders krijg je dit er niet uit."

Wonden

Beumer vermoedt zelfs dat de daders zichzelf hebben verwond tijdens de sloopactie. "Je kon nog geen latje vastpakken, of er kwamen allemaal van die grote nieten uitzetten. Ik lag zelf ook gelijk open. Zij moeten het in het donker gedaan hebben, dus ik vermoed dat er wel wat jeugd met wonden in hun armen of benen zit."
Hij hoopt dan ook dat mensen uit Soest of omgeving iets hebben gezien of dat ouders die bij hun kind onverklaarbare wonden op hun armen of handen ontdekken daar melding van maken. "Of misschien beginnen jongeren er wel over te praten, of uitsloverig te doen."

Stromende regen

De horecaondernemer en zijn vrouw Kokkie hebben het hekwerk gisteren, in de stromende regen, weer in elkaar gezet. "We hebben het weer een beetje op orde gekregen, maar het wordt nooit meer zo strak als het was. Van het voorjaar, als we hopelijk weer helemaal opengaan, moet ik het vervangen, want het is niet meer zo stevig als voorheen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.