RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Koop hotel-restaurant Abrona in Oudewater nu definitief

OUDEWATER - De heropening van het voormalig Oudewaterse hotel-restaurant Abrona is weer een stap dichterbij. De termijn waarin de Nederlandse Zorgautoriteit bezwaar kon aantekenen tegen het plan van een groep lokale ondernemers om het hotel te kopen is verstreken en dat betekent volgens de investeerders dat de koop definitief is.

Het hotel werd tot deze zomer gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar zorgorganisatie Abrona besloot ermee te stoppen en dat leidde tot grote zorgen bij werknemers en de lokale politiek. Wethouder Duindam reageerde ontstemd over het mogelijke verdwijnen van de werkplek. "De hele Oudewaterse gemeenschap was in shock omdat het hotel 19 jaar lang diende als plek waar mensen met een arbeidsbeperking werkten. Dat dat ineens over zou gaan, betekende dat er een stukje Oudewaters erfgoed verloren zou gaan", vertelt Don Janmaat, exploitant van het nieuwe hotel.

Broeck Oudewater
Maar vorige maand werd bekend dat tien ondernemers uit Oudewater het pand aan de Broeckerstraat hebben gekocht. "Het was een bijzondere periode de afgelopen weken: op 23 december kregen we de sleutel en de 22e kregen we te horen dat de bezwaartermijn was afgelopen. Mensen konden bezwaar indienen tegen de verkoop, maar dat is niet gebeurd. Dat betekende dat de koop definitief rond is." De ondernemers gaan verder onder de naam Broeck Oudewater en het voornemen is om ook weer te gaan werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Janmaat: "Voorheen was Abrona verantwoordelijk voor de exploitatie van het hotel. Maar hun hoofddoel is zorg. Daar past een horecabedrijf exploiteren niet echt bij. (...) Abrona heeft eigenlijk gezegd: daar trekken we onze handen vanaf. Maar wij zijn het juist vanuit zakelijk perspectief gaan bekijken: hoe kunnen we dit hotel renderend maken? Daarbij willen we het zelfde aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt laten terugkeren."

De exploitant hoopt deze zomer al winst te kunnen draaien. "Door de huidige crisis verwachten we dat nog niet heel Nederland naar het buitenland op vakantie gaat. Dus wij verwachten vanaf het voorjaar als wij onze deuren openen dat er veel toeristen zullen langskomen. Zakelijk zal het misschien nog achterblijven, maar mensen willen gewoon de deur uit, die zijn het zat thuis."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -