Twee verdachten dodelijke crash A2 Nieuwegein op vrije voeten, politie zoekt dashcambeelden

© Koen Laureij
NIEUWEGEIN - Twee van de drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij een groot ongeluk op de A2 bij Nieuwegein, zijn vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. De derde verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Bij het ongeluk in de nacht van woensdag op donderdag kwam een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein om het leven. Volgens de politie waren twee auto's direct bij het ongeval betrokken: die van het slachtoffer en een andere auto, waarvan de inzittenden vluchtten na de botsing. Later werden drie Utrechters opgepakt: de precieze rol van hen bij het ongeluk wordt nog onderzocht.
De drie aangehouden twintigers zaten sinds hun aanhouding, de dag voor Kerst, in beperking. Dat betekende dat ze geen contact mochten hebben met elkaar of met de buitenwereld. De twee mannen die nu zijn vrijgelaten blijven verdachten in het onderzoek, laat een woordvoerder van het OM weten.

Dashcambeelden gezocht

In verband met het onderzoek is de politie nog op zoek naar dashcambeelden van weggebruikers die tussen 22.40 uur en 23.00 uur over de A2 bij Nieuwegein reden. "Ook beelden voorafgaand aan het ongeluk kunnen een beter beeld geven van de situatie", zo laat de politie weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.