Aantal coronabesmettingen provincie Utrecht daalt verder

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronabesmettingen in de provincie Utrecht is de afgelopen dag verder gedaald. Het RIVM meldt vandaag 521 nieuwe besmettingen. Dat is het laagste aantal sinds 8 december, toen werden er 570 nieuwe besmettingen gemeld.
Gisteren kwamen er in onze provincie 566 nieuwe besmettingen bij en eergisteren 817. Er werden ook minder mensen getest in Utrecht, bijna 5500 minder dan twee weken geleden. Dat is te zien op het coronadashboard van de overheid.
Het percentage positieve testen daalde ook. Tussen 21 en 27 december was 10,9 procent van de geteste mensen positief. Dat is een daling van 1,5 procent ten opzichte van een week eerder, toen was 12,4 procent van het aantal coronatesten positief.
Het beeld in Utrecht past bij de landelijke trend. In de afgelopen week zijn 67.388 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld. Dat is bijna 12 procent minder dan de week ervoor. Toen kreeg het RIVM 82.340 meldingen.
In de afgelopen week zijn er landelijk minder mensen getest. Bijna 439.000 mensen lieten zich testen. In de week ervoor ging het om bijna 480.000 mensen. Die tests leverden ook minder coronagevallen op, het percentage positieve tests daalde van 13,7 naar 13,0. Het RIVM durft nog geen oorzaak te noemen voor de dalende besmettingscijfers, het is nog niet te zeggen of de lockdown een effect heeft of dat het door minder testen komt.

Ziekenhuizen liggen vol met coronapatiënten

Hoewel de besmettingscijfers de goede kant op lijken te gaan, liggen de ziekenhuizen overvol. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal met 178 gestegen. Dat is de grootste toename in 24 uur tijd sinds mei, toen het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) begon met het bijhouden van de gegevens.
In totaal behandelen ziekenhuizen nu 2751 coronapatiënten. Daarmee zitten de ziekenhuizen boven de piek van de tweede golf. Begin november waren 2653 patiënten opgenomen. Het LCPS verwacht "dat de huidige sterke stijging ook in de komende dagen doorzet".
In onze provincie kwamen er afgelopen dag zeven nieuwe ziekenhuisopnames bij, twee meer dan gisteren. Er overleden het afgelopen etmaal 13 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.