Slachtoffer steekincident Amsterdamsestraatweg: 'Ik ben nog steeds in shock'

© Michiel van Beers
UTRECHT - Het steekincident dat afgelopen weekend aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht plaatsvond, zou een uit de hand gelopen conflict zijn geweest tussen buren. Dat zegt het slachtoffer tegen RTV Utrecht. Hij maakt het naar omstandigheden goed.
"Ik ben nog steeds in shock", vertelt Christopher. Gisteren werd hij ontslagen uit het ziekenhuis. De zenuwen van zijn pols zijn doorgesneden, de dokters geven hem 25 procent kans op een volledig herstel.

Bekenden

Het steekincident gebeurde zondagavond in een woning boven kapsalon Green Hairstyling. Christopher en zijn vrouw verhuisden in maart vanuit Schotland naar deze woning in Utrecht. Naast het stel wonen er nog twee andere mensen.
De politie liet eerder al weten dat de vermoedelijke dader en het slachtoffer van de steekpartij elkaar kenden. Of zij ook daadwerkelijk op hetzelfde adres woonden, wil de politie niet bevestigen in verband met privacyoverwegingen. Wel laat een woordvoerder weten dat de verdachte momenteel nog vastzit.

Dankbaar

Hoewel hij nog erg emotioneel is over wat er is gebeurd, is Christopher dankbaar dat hij nog leeft. "Mijn vrouw was ontzettend dapper en de politie heeft ook fantastisch werk verricht. Agenten waren razendsnel aanwezig."
Christopher hoopt, door zijn verhaal te doen, het incident enigszins te kunnen verwerken. "Bovendien merk ik dat er op social media allerlei geruchten de ronde doen. Dat het om geweld tussen gangs zou gaan, bijvoorbeeld. Ik wil dat de waarheid wordt verteld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.