Utrechter (21) officieel verdacht van veroorzaken dodelijk ongeluk op A2, voorarrest verlengd

© Koen Laureij
NIEUWEGEIN - De 21-jarige Utrechter die werd aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijk ongeluk op de A2, blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met 14 dagen verlengd. Bij het ongeval op 23 december kwam een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein om het leven.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan dat door zijn schuld het dodelijke ongeval is veroorzaakt. Eerder werden ook al twee andere Utrechters aangehouden in verband met het ongeluk. Zij zijn inmiddels vrijgelaten, maar blijven verdachten in het onderzoek.
Een ooggetuige vertelde dat hij vlak voor het ongeluk door een rode Audi met zeer hoge snelheid werd gepasseerd. Even later zag hij dat deze auto op de auto van het slachtoffer was gebotst. De politie meldde vervolgens dat de inzittenden vervolgens waren gevlucht. De volgende dag werden de drie verdachten aangehouden.
In verband met het onderzoek liet de politie weten op zoek te zijn naar dashcambeelden van weggebruikers die tussen op 23 december 22.40 uur en 23.00 uur over de A2 bij Nieuwegein reden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.