Baarnse burgemeester Mark Röell weer ontslagen uit ziekenhuis

© Caspar Huurdeman
BAARN - Burgemeester Mark Röell van Baarn is ontslagen uit het ziekenhuis. Röell werd begin deze week opgenomen nadat hij eerder het coronavirus had opgelopen.
De gemeente Baarn laat weten dat de burgemeester nog altijd verzwakt is, maar geen extra zuurstof meer nodig heeft. Het is nog niet duidelijk hoe zijn herstel zal verlopen en hoe lang dit zal duren. De komende tijd blijft wethouder en locoburgemeester Erwin Jansma het aanspreekpunt van de gemeente.
Röell werd bijna twee weken geleden positief op het virus getest. In de dagen voor zijn positieve test kreeg de burgemeester verkoudheidsklachten, waarop hij in thuisisolatie ging . Maandag werd bekend dat hij in het ziekenhuis was opgenomen.
De Baarns burgemeester is voor zover bekend de tweede burgemeester in de provincie die met het coronavirus besmet is geraakt. Eerder dit jaar liep ook Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug het virus op. Naafs belandde daardoor zelfs voor enkele dagen in het ziekenhuis, maar kon daarna thuis herstellen.
Ook burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort ging al in thuisquarantaine nadat zijn zoon het virus had gekregen, maar raakte toen niet zelf besmet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.