Grote drukte bij milieustraten: 'Blijf thuis, ga Mens erger je niet of Monopoly spelen"

BAARN - Het is druk bij de afvalscheidingsstations in de regio tijdens de kerstvakantie. In Baarn ontstonden deze week zelfs files. Om "onveilige situaties" te voorkomen neemt de gemeente maatregelen.
Het verkeer dat vandaag (tot 15.30 uur) en zaterdag 2 januari naar het recyclingstation aan de Oude Amsterdamsestraatweg komt, wordt omgeleid. Verkeer vanuit Baarn wordt vanaf de rotonde Zandheuvelweg/Wakkerendijk richting Eemnes geleid. De omleiding wordt aangegeven met borden en er zijn verkeersregelaars die de weg wijzen.
Gisteren stonden bij de openingstijd om 13.00 uur zeker zestig auto's te wachten. De file ging over de Oude Amsterdamsestraatweg en stond ook stil op de provinciale N221 Zandheuvelweg tot net voorbij de rotonde bij de Wakkerendijk. Het recyclingstation wordt gebruikt door inwoners van Baarn en Eemnes.
"Ook bij de andere afvalscheidingsstations in de regio komen nog steeds heel veel mensen langs, bijvoorbeeld in Bunnik, Nieuwegein, Soest, Zeist en IJsselstein", zegt Jantina Elzinga van het Reinigingsbedrijf Midden-Nederland (RMN). "Het is het hele jaar al druk en wij snappen ook niet waarom dat zo blijft. Je zou denken dat het wel een keer op is. Maar ik zou zeggen: lieve mensen ga thuis Mens erger je niet of Monopoly spelen en wacht even met het wegbrengen van spullen. Het kan ook wel even in de schuur staan."
RMN roept mensen die toch komen op een mondkapjes te dragen. "De een doet dat wel en de ander niet, maar wij zelf dragen er in ieder geval wel een. Ook vragen we mensen om alleen te komen en niet met kinderen of huisdieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.