Honderden boetes slimme camera kwijtgescholden na fout met plaatsnaam

AMSTELHOEK - Het Openbaar Ministerie heeft honderden boetes kwijtgescholden van een slimme camera langs de N201 in Amstelhoek (De Ronde Venen). Er is een fout gemaakt met de gemeentenaam. In de verstuurde beschikkingen stond namelijk Veenendaal in plaats van De Ronde Venen.
Er zouden daarnaast automobilisten zijn beboet die een portemonnee of ander niet strafbaar voorwerp vasthielden. Sommigen bestuurders hebben dit expres hebben gedaan om de slimme camera te testen, schrijft de lokale site petershotnews.nl.
"Dit is ons niet bekend en het lijkt ons ook niet verstandig om te doen omdat dit evengoed risicovol is", zegt een woordvoerster van het OM. "De reden dat we deze bekeuringen kwijtschelden is de fout met de gemeentenaam. Dat vonden we wel zo netjes, ook omdat we nog in de beginperiode zitten met dit systeem. Het is niet zo dat de boetes onterecht zijn", laat een woordvoerster van het OM weten.
Het slimme camera-systeem selecteert vermoedelijke overtredingen en die foto's worden doorgezet en gecheckt door een boa bij het CIJB. "Het kan gebeuren dat daar een fout bij wordt gemaakt, maar dat is heel zeldzaam. Mochten mensen denken dat er iets is misgegaan, dan kunnen ze normaal gesproken ook in beroep gegaan. In dit geval dus niet omdat de boetes al zijn kwijtgescholden."
De mobiele slimme camera stond in de eerste twee weken van december langs de provinciale weg en verhuisde daarna naar een andere (geheime) locatie. Net voor kerst vielen de eerste verkeersboetes op de deurmat van overtreders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.