Kinderen in Overvecht bespreken vuurwerkverbod met wijkgenootjes

UTRECHT - Kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht gaan samen op pad om met leeftijdsgenootjes te praten over het vuurwerkverbod. Ze doen mee aan een actie van voetbalclub De Dreef en jongerenorganisatie JOU.
Kinderen in Overvecht bespreken het vuurwerkverbod met leeftijdsgenootjes
Kinderen in Overvecht bespreken het vuurwerkverbod met leeftijdsgenootjes © RTV Utrecht / Hannah Cammeraat
In de kantine van de club hebben de kinderen alles geleerd over het vuurwerkverbod. Want waarom mag er eigenlijk dit jaar geen vuurwerk worden afgestoken? "De politie en dokters hebben het heel druk met coronapatiënten", zegt een jonge speler van de club. Met die boodschap gaan ze de wijk in en praten ze met andere kinderen. "Het doel is om de kinderen te laten beseffen dat vuurwerk gevaarlijk is en dat het dit jaar nog meer impact op ons allemaal zou hebben", zegt secretaris van de club Brahim Haddouche.

Oliebollen en springkussens

Ze nodigen ook meteen de kinderen uit om te komen spelen bij voetbalclub De Dreef op deze bijzondere oudejaarsdag. Er zijn oliebollen, er kan gevoetbald worden en er is een springkussen opgeblazen. De saamhorigheid is tijdens de coronacrisis belangrijk om vast te houden volgens Haddouche. "Het hoeft niet stoer te zijn om iets te doen wat niet mag. We kunnen ook gewoon leuke dingen met elkaar doen", zegt hij.
Het groepje kinderen heeft al een paar wijkgenootjes overgehaald om te komen spelen bij De Dreef en uitgelegd waarom er een vuurwerkverbod is. Haddouche loopt trots met ze mee. "Ik krijg er zoveel energie van als ik zie hoe ze de interactie met de andere kinderen aangaan."
Kinderen voeren actie tegen vuurwerk in Overvecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.