Na dagen van daling nu toename van coronabesmettingen in provincie Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Na een aantal dagen van daling, meldt het RIVM vandaag 711 nieuwe coronabesmettingen in de provincie Utrecht. Dat zijn er 124 meer dan gisteren. Er zijn acht nieuwe ziekenhuisopnames bij gekomen en er zijn de afgelopen dag elf sterfgevallen gemeld in onze provincie.
Gisteren werd bij 587 mensen uit de provincie Utrecht een coronabesmetting vastgesteld. Een dag eerder waren het er 521, dat was het laagste aantal sinds 8 december. De dagen daarvoor werden er 566 en 817 nieuwe besmettingen vastgesteld.
Ook landelijk is het aantal nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal heel licht gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen er 9719 meldingen van positieve tests binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), tegen bijna 9500 de dag ervoor.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw fors toegenomen. Op oudejaarsdag behandelen de ziekenhuizen 2817 patiënten vanwege covid-19. Dat zijn er 113 meer dan op woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het LCPS verwacht dat het aantal opgenomen patiënten de komende tijd blijft stijgen.
In de Utrechtse ziekenhuizen zijn nu 202 mensen met corona opgenomen. 58 daarvan liggen op de intensive care.
Gisteren lieten Utrechtse ziekenhuizen aan RTV Utrecht weten op hun tenen te lopen, maar kritische zorg nog niet uit te hoeven stellen. Ondanks dat in de regio Utrecht deze urgente zorg door kan gaan, lopen ook de ziekenhuizen hier tegen hun grenzen aan. "Bij ons is het verhaal: spannend maar onder controle", zegt een woordvoerder van het Meander Medisch Centrum.

Scholen niet eerder open

De scholen en kinderopvang blijven in elk geval nog tot maandag 18 januari dicht. De Tweede Kamer had het kabinet gevraagd om te kijken naar de mogelijkheden om scholen eerder weer te openen, maar vanwege de hoge besmettingscijfers en de toenemende druk op de zorg is daar geen ruimte voor.
De locaties blijven wel open voor noodopvang voor kinderen van een ouder met een cruciaal beroep en voor kwetsbare kinderen. Rond 12 januari wordt gekeken of de scholen nog langer dan 18 januari dicht moeten blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.