Regioziekenhuizen opgelucht na rustige nieuwjaarsnacht

© Antoine.01, CC BY-SA 3.0
PROVINCIE UTRECHT - Slechts twee vuurwerkslachtoffers zijn vannacht in de Utrechtse regioziekenhuizen behandeld voor hun verwondingen, blijkt uit navraag van RTV Utrecht. Alleen in het St. Antonius, afdeling Utrecht, en in het UMC Utrecht werden mensen met verwondingen door vuurwerk binnengebracht.
Twee jaar geleden raakten 22 mensen gewond door vuurwerk. Dit jaar was dat dus totaal anders. "Wij kunnen terugblikken op een rustige oudejaarsnacht waarbij we één vuurwerkslachtoffer hebben behandeld", laat een woordvoerder van het UMC Utrecht weten. Het is een opluchting voor het ziekenhuis. "We hebben onze handen vol aan de coronapatiënten en de andere zorg die we willen laten doorgaan, de druk op de zorg is nog steeds ongelofelijk hoog. Als we niet teveel mensen krijgen die zwaargewond raken, is dat voor de zorgverleners beter te doen. En dat is te danken aan iedereen die zich aan de maatregelen heeft gehouden in Utrecht."

Rustiger dan vorig jaar

Ook het St. Antonius laat weten dat ze maar één vuurwerkslachtoffer hebben, die werd binnengebracht bij de vestiging in Utrecht. Op de SEH was het rustiger dan vorig jaar, is het voorlopige beeld volgens het ziekenhuis.
De Spoedeisende Hulp van het Meander Medisch Centrum heeft ook een uitzonderlijk rustige oudjaarsnacht achter de rug. Er waren geen vuurwerkslachtoffers dit jaar, slechts één persoon heeft zich gemeld met lichte brandwonden door een klein ongeval thuis. Bij de SEH zijn verder vier personen behandeld met een alcoholvergiftiging, allen waren ouder dan vijftien. Oudjaarsnacht 2020 was daarmee vergelijkbaar met een doorsnee avond in het weekend.

Drank en drugs

Het Diakonessenhuis laat weten dat ze geen vuurwerkslachtoffers hebben behandeld, maar dat de hulpverleners toch veel te doen hadden. Het was redelijk druk op de Spoedeisende Hulp (SEH) met mensen die te veel gedronken hadden en/of drugs hadden gebruikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.