Instellingen

Steekincident in gevangenis Nieuwegein, twee medewerkers naar het ziekenhuis

De gevangenis in Nieuwegein.
De gevangenis in Nieuwegein. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
NIEUWEGEIN - Bij een steekincident in de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein zijn vanmiddag twee medewerkers gewond geraakt.
De twee gevangenismedewerkers zouden zijn gestoken door een gedetineerde. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie kon nog niet aangeven wat de aanleiding was voor het geweld en hoe de dader aan een steekwapen is gekomen.
De verwondingen van de medewerkers waren dusdanig ernstig dat ze met spoed per ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Hoe het nu met de slachtoffers gaat, is niet bekendgemaakt.
Vorig jaar februari werd in de PI in Nieuwegein een gedetineerde in zijn arm gestoken. In 2013 was er een dodelijke steekpartij in de gevangenis. Onlangs bleek uit onderzoek dat een soepeler regime in de PI in Nieuwegein tot minder agressie heeft geleid.
Wetenschappers volgden in bijna twee jaar tijd zo'n duizend gevangenen in Nieuwegein. Vergeleken met gedetineerden in het standaardregime vertoonden gedetineerden in het alternatieve regime 60 procent minder agressief gedrag.
Voor RTV Utrecht maakte Margreet van Gils in 2019 een serie over de PI in Nieuwegein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.