Utrechtse cabaretier Andries Tunru pakt felbegeerd record in De Slimste Mens

© NPO
UTRECHT - De Utrechtse cabaretier Andries Tunru heeft in de televisiequiz De Slimste Mens het record geëvenaard van Tom Roes en Owen Schumacher. Hij werd vrijdag voor de zevende keer op rij dagwinnaar. Dat was sinds dertien seizoenen niet meer voorgekomen.
Tunru versloeg zijn medekandidaten Jasper van Veen en Caroline Brouwer en bemachtigde een plek in de finaleweek. Daarin nemen de vijf kandidaten die de afgelopen weken het hoogst zijn geëindigd het tegen elkaar op. Op 22 januari wordt bekend wie de slimste is van dit seizoen.
Dat de 29-jarige Tunru het spel erg graag wil winnen, bleek onlangs al eens uit een filmpje op zijn Facebook-pagina.
Eerder deed de cabaretier met zijn broer mee aan Lingo. Ze schreven een algoritme en leerden duizenden woorden uit hun hoofd om het programma te hacken. Tunru viel ook op een andere manier op in het tv-spel.
Tunru is aangesloten bij Comedyhuis, de enige stand-up comedyclub in Utrecht. Hij won de jury- en de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de persoonlijkheidsprijs van Cameretten. In 2019 ging zijn eerste voorstelling Vlees, vis, wal en schip in première. Vanaf komend voorjaar gaat Tunru het theater in met zijn nieuwe show In Theorie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.