NU'91: 'Snel duidelijkheid nodig wie in de zorg wanneer een vaccin krijgt'

© Pixabay
Nieuwegein - NU'91, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgden, is blij dat het kabinet besloten heeft ziekenhuispersoneel toe te voegen aan de groep die zich als eerste kan laten vaccineren. Maar de organisatie uit Nieuwegein plaatst ook vraagtekens bij de gang van zaken. "Door dit nieuwe besluit is het voor ons niet meer duidelijk wanneer zorgprofessionals in andere sectoren aan de beurt zijn."
Aanvankelijk zouden zorgmedewerkers uit verpleeghuizen, thuis- en gehandicaptenzorg als eerste worden gevaccineerd. Maar omdat de druk op ziekenhuizen toeneemt, heeft het kabinet zaterdag besloten om ook voorrang te geven aan mensen die in de acute zorg werken. Het gaat om verpleegkundigen en artsen die op de intensive care, spoedeisend hulp of corona-afdeling werken, maar ook om ambulancepersoneel.
Voorzitter Stella Salden wil dat het coronavaccin zo snel mogelijk beschikbaar komt voor alle zorgprofessionals. "We kunnen geen dagen meer wachten." De beroepsorganisatie wil ook betere voorlichting, want uit eigen peilingen blijkt dat er veel vragen leven over het vaccineren. Onder meer over de vrijwilligheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.