Huisartsen willen ook sneller vaccinatie, vandaag overleg met ministerie

© RTV Utrecht
UTRECHT - Huisartsen zijn in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het vaccinatiebeleid, ze willen ook met voorrang gevaccineerd worden tegen corona. Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) in Utrecht worden daarover waarschijnlijk vandaag nog spijkers met koppen geslagen.
De LHV meldt contact met het ministerie te hebben opgenomen omdat de huisartsen, "die ook een belangrijke rol spelen in de spoedzorg", niet zijn genoemd in de vaccinatievoorrangsplannen van zaterdag.

Voorrang met vaccinatie

Gisteren werd bekend dat het kabinet bij het vaccineren toch ook voorrang gaat geven aan mensen die in de acute zorg (zoals de ic, spoedeisende hulp en ambulance) werken. Dit om ervoor te zorgen dat er voldoende zorgpersoneel voorhanden blijft als het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijft oplopen.
De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen in Utecht noemde dat fantastisch nieuws. Ook ic-voorman Diederik Gommers reageerde verheugd. De voorbereiding van de snellere invoering kost wel even tijd en vaccineren zal niet voor 8 januari gebeuren, zei Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
Kuipers en Gommers hadden al aangedrongen op snellere vaccinatie van zorgpersoneel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.