Onthoofde schapen gedumpt in Mijdrecht, dierenambulance hoopt dat getuigen meer weten

© Petershotnews
MIJDRECHT - In Mijdrecht zijn twee bebloede schapenvachten gevonden. Een voorbijganger deed de vondst vanmiddag langs de Hoofdweg.
Het vlees van de schapen bleek verdwenen te zijn en ook waren ze onthoofd. Een woordvoerder van de politie laat desgevraagd weten dat het om gedumpt slachtafval gaat en dat het daarom een zaak van de gemeente is. De gemeente is op dit moment nog niet bereikbaar voor commentaar.

Onderzoek

Dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland neemt daar geen genoegen mee en hoopt dat er getuigen zijn die meer weten.
"Het kan gerust slachtafval zijn, maar dan hoor je dat netjes op te ruimen. Dan hoor je de resten niet in vuilniszakken te stoppen en op het land en in de sloot te gooien", zegt Ellen, medewerker van de dierenambulance.
Medewerkers van de dierenambulance hebben alles opgeruimd.
Medewerkers van de dierenambulance hebben alles opgeruimd. © Petershotnews
De zoektocht naar de mogelijke dumpers is lastig omdat het onder meer niet duidelijk is wanneer de huiden daar neergelegd zijn. Door de onthoofding ontbreekt het oormerk en daardoor is het zoeken naar een speld in een hooiberg.
"Het was echt geen smakelijk gezicht. De hoofden zijn er ook echt bewust afgehaald. Je kunt zo de eigenaar niet meer achterhalen. Je hoopt gewoon dat iemand iets weet of heeft gezien, meer kunnen we op dit moment niet", aldus Ellen.
Medewerkers van de dierenambulance hebben de vachten opgeruimd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.