Aantal ziekenhuisopnames door coronavirus hoger dan normaal, lichte daling nieuwe besmettingen

PROVINCIE UTRECHT - Een opvallende stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames: dat is het eerste dat opvalt aan de dagelijkse besmettingscijfers van het RIVM op de derde dag van het nieuwe jaar. Waar er normaal in de provincie Utrecht een handjevol mensen worden opgenomen, met uitschieters naar rond de tien, zijn er de afgelopen 24 uur 17 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis beland. Dat aantal was in ieder geval de laatste twee weken niet zo hoog.
Van de mensen die zo ziek waren dat ze in het ziekenhuis moesten worden verzorgd, kwamen er vier uit Amersfoort en drie elk uit Veenendaal, Vijfheerenlanden en Woerden. De Ronde Venen, Wijk bij Duurstede, Utrecht en De Bilt kenden één opname.
Er overleden ook mensen aan de ziekte: in deze provincie waren dat negen personen. Zij stierven niet per se allemaal in het laatste etmaal. Soms zit er wat tijd tussen het tijdstip van overlijden en het moment dat het gemeld wordt.
Het totale aantal nieuwe besmettingen was 427. Na Utrecht (71) en Amersfoort (67) was dat getal het hoogste in Veenendaal (41), Woerden (28) en Utrechtse Heuvelrug (21). Voor heel Nederland kwamen er 7.438 nieuwe coronagevallen bij. Dat is 1.200 minder dan op zaterdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.