RTV Utrecht-nieuws (en presentator) vanaf vandaag ook 's avonds te zien bij NOS Journaal Regio

Rob van Dijk in de studio van het NOS Journaal Regio
Rob van Dijk in de studio van het NOS Journaal Regio © ANP
UTRECHT - RTV Utrecht breidt uit: het nieuws van de regionale nieuwszender is voortaan ook 's avonds bij de landelijke NPO te horen en zien. De regionale omroepen maken vanaf vandaag namelijk samen een extra NOS Journaal Regio met nieuws dat wordt uitgezonden meteen na het NOS Journaal van zes uur. De presentatie van het regiojournaal is in handen van een bekend gezicht: RTV Utrecht-presentator Rob van Dijk.
Van Dijk legt graag uit waarom hij de nieuwe samenwerking tussen landelijke en regionale omroepen een goed idee vindt. "De NOS en de regionale omroepen werken eigenlijk al een aantal jaren samen en dat wordt steeds meer", vertelt de presentator enthousiast. "Dat ga je ook beter zien op televisie, want vanaf het nieuwe jaar krijgen we 7 minuten nieuws van de regionale omroepen en dat zit dan rechtstreeks na het 18.00 uur Journaal op NPO2. Het kan zomaar zijn dat je daarin een verslaggever van RTV Utrecht iets ziet vertellen over een belangrijk onderwerp uit de provincie Utrecht, dat ook belangrijk genoeg is om aan de rest van Nederland te laten zien."
Ik vind de combinatie geweldig: werken bij RTV Utrecht en ook het regionale nieuws op een landelijk platform brengen.
Rob van Dijk, presentator NOS Journaal Regio
Het nieuwe NOS Journaal Regio wordt afwisselend gepresenteerd door Van Dijk en Nejifi Ramirez van AT5. Vaste invallers zijn Cindy de Koning van Omroep Gelderland/Omroep Brabant en Daniel Godinho Veiga van RTV Oost. De blokken met regionaal nieuws in het NOS Journaal van twaalf en drie uur 's middags blijven ook gewoon bestaan.
Van Dijk kijkt uit naar het nieuwe programma. "Het is weer een mooie stap voor de regionale omroepen en ook voor mij persoonlijk is het mooi. Ik vind de combinatie geweldig: werken bij RTV Utrecht en ook het regionale nieuws op een landelijk platform brengen. Kortom, ik heb er veel zin in!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.