Kort nieuws: Bunschoten eert Libanonveteranen

REGIO - Bunschoten besteedt donderdag aandacht aan Libanonveteranen. In het gemeentehuis wordt een dvd getoond van het optreden in Libanon, en een veteraan vertelt over zijn ervaringen in dat land. Ook hangt in het gemeentehuis een foto-expositie van zestig jaar vredesmissies. Zaterdag is het Nederlandse Veteranendag.
* Op de Dukatenburg in Nieuwegein is een jongen beroofd en mishandeld. De 14-jarige Nieuwegeiner werd door twee jongens bedreigd met een steekwapen en in zijn gezicht geslagen. De daders ginger er onder meer vandoor met zijn mobiele telefoon. De politie zoekt getuigen.
* Burgerpartij Amersfoort wil groene initiatieven van burgers aanmoedigen. Aanleiding is een bericht in de krant dat bloembakken die binnenstadbewoners hadden opgehangen moesten verdwijnen. De lokale partij vindt dit jammer en komt daarom met een initiatiefvoorstel om groene ideeën van burgers te stimuleren.
* De rotonde bij de provinciale weg tussen Amersfoort en Bunschoten wordt aangepast. De provincie gaat een turborotonde aanleggen bij de Zelderspoort. Met de extra rijstroken moet het verkeer sneller en veiliger doorstromen.
* In Utrecht is een man neergestoken. Twee Utrechters van 46 en 52 jaar hadden in de buurt van de Bemuurde Weerd ruzie gekregen over een vrouw. De 46-jarige man werd neergestoken en de verdachte fietste vervolgens weg richting het Moreelsepark. Agenten hielden de 52-jarige Utrechter daar aan. Het slachtoffer kon na behandeling weer naar huis.
* In Utrecht is een marktkoopman aangehouden voor heling. Een vrouw belde de politie omdat haar gestolen bloemen te koop werden aangeboden bij een bloemenstal op de markt aan het Vredenburg. Onderzoek wees uit dat bij meerdere kramen, van dezelfde eigenaar, gestolen bloemen werden verkocht. Een 32-jarige Utrechter is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.
* De Cuneraschool in Rhenen mag tijdelijk drie noodlokalen neerzetten. Het college heeft hiervoor toestemming gegeven tot uiterlijk augustus 2013. In 2011 moet de nieuwbouw van de school op de locatie Springplank klaar zijn. Die nieuwbouw was nodig omdat de Cuneraschool al jaren kampt met ruimtegebrek. De noodlokalen lossen dit probleem op tot de nieuwbouw af is.
* Amersfoortse agenten zijn vanochtend vroeg bekogeld met een baksteen. De agenten zaten in een burgerauto op de Hollandsestraat toen er een man langsfietste. Hij keek de agenten in het gezicht aan en gooide plotseling een baksteen tegen het voorportier. De verdachte ging er daarna snel vandoor. De fiets is in de omgeving aangetroffen, maar de dader is spoorloos.
* In Den Dolder is een motorrijder lichtgewond geraakt na een aanrijding. Het ongeluk ontstond nadat een automobilist geen voorrang verleende op de Dolderseweg. De motorrijder scheurde zijn enkelband en moest naar het ziekenhuis.
* De politie is in Maarsbergen op een partij drugs gestuit. Er kwam een melding binnen over een verwarde man in een hotel aan de Woudenbergseweg. Op zijn kamer vond de politie partydrug GHB en wat andere verdovende middelen. De drugs zijn in beslag genomen; de 38-jarige Leersummer is aangehouden.
* Eén van de 12-jarige jongens die dinsdag in Nieuwegein is aangehouden wegens fietsendiefstal, heeft meer op zijn kerfstok. De jongen wordt nu ook verdacht van de diefstal van een mobiele telefoon. De jeugdige verdachte zou samen met twee anderen op 18 juni een mobieltje hebben gestolen van een 17-jarige Nieuwegeiner.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.