RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drukke Nachtegaalstraat in Utrecht gaat op de schop: 'Echt toe aan een facelift, het ziet er niet uit'


UTRECHT - De Nachtegaalstraat en Burgemeester Reigerstraat in Utrecht krijgen een flinke make-over. Vanochtend vroeg begonnen de werkzaamheden in de Nachtegaalstraat om de weg groener en rustiger op te zetten. Bewoners en winkeliers vinden het daar nu druk en rommelig. Later dit jaar is ook de Burgemeester Reigerstraat aan de beurt.

 Drukke Nachtegaalstraat in Utrecht gaat op de schop: 'Echt toe aan een facelift, het ziet er niet uit' Drukke Nachtegaalstraat in Utrecht gaat op de schop: 'Echt toe aan een facelift, het ziet er niet uit' | Foto: RTV Utrecht / Hannah Cammeraat

"Het is een belangrijke doorgangsroute voor fietsers maar er zitten ook veel leuke winkels en restaurants dus dat is af en toe een beetje wringen", zegt verantwoordelijk wethouder Lot van Hooijdonk. "We geven een auto een plek te gast en de auto moet langzamer rijden, er komt meer ruimte voor fietsers en de stoepen worden breder zodat mensen hier makkelijk op bezoek kunnen komen."

Fietsen
De winkeliers zijn blij met de herinrichting. Ze ergeren zich aan de fietsen die niet in de rekken passen en de drukte in de straat. "De Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat zijn echt toe aan een facelift. De verkeersdruk is enorm toegenomen, het ziet er niet uit", zegt Edwin Hoogendoorn van de winkeliersvereniging Maliekwartier.

De Nachtegaalstraat krijgt een flinke makeover


Sabrine van Soest houdt lunchroom Momenti draaiende. Ze is ook blij met de verandering: "Het is even iets waar we doorheen moeten maar ik ben ervan overtuigd dat het de straat ten gunste komt."

Eerste fietsstraat van Nederland
Vijfentwintig jaar geleden was de Burgemeester Reigerstraat ook al een fietsstraat, de eerste van Nederland. Het werd er niet veiliger op en de situatie werd teruggedraaid. Nu doet de gemeente een nieuwe poging om fietsers veilig door de stad te leiden. "We waren toen nog niet zo goed in het ontwerp en er waren minder fietsers. Mensen moesten er ook aan wennen", zegt van Hooijdonk. "We hebben er nu veel meer ervaring mee. We weten dat dit werkt want we hebben dit al op veel andere plekken in Utrecht."

Tijdens de werkzaamheden worden auto's omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de straten. Eind mei moet de Nachtegaalstraat opgeknapt zijn. De Burgemeester Reigerstraat is begin volgend jaar klaar. Hier kun je meer over de herinrichting en de planning vinden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -