Burgemeester Baarn herstelt van coronabesmetting: 'Niet te hard van stapel lopen'

Burgemeester Röell op archiefbeeld.
Burgemeester Röell op archiefbeeld. © Caspar Huurdeman
BAARN - Burgemeester Mark Röell van Baarn hoopt over twee weken weer voorzichtig aan het werk te kunnen. Dat zegt hij in een interview met de Gooi- en Eemlander. Röell werd ziek van het coronavirus en moest vorige week zelfs worden opgenomen in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
In de Gooi- en Eemlander zegt de Baarnse burgemeester dat het inmiddels iets beter met hem gaat. Twee weken lang had hij hoge koorts. Dat was ook de reden dat hij vorige week twee dagen in een ziekenhuisbed heeft doorgebracht.
"Ik was gezond, ik was fit, en dan toch krijg je het", tekende de krant op uit de mond van Röell. "En zeker toen de koorts maar niet over ging, dat je dus maar niet beter word, ja, dan schrik je wel."
Röell werkt thuis verder aan zijn conditie en wordt als burgemeester voorlopig vervangen door VVD-wethouder Erwin Jansma. Hij heeft afgesproken dat hij over twee weken probeert om wat taken op te pakken. "Maar ik word er van alle kanten voor gewaarschuwd dat je niet te hard van stapel moet lopen, want dat kan het verdere herstel in de weg gaan zitten. We moeten maar zien hoe het loopt. De weg naar boven is in elk geval gevonden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.