RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Crisis bij DOVO: 'We kunnen het oplossen, maar sámen'

VEENENDAAL - Het rommelt bij DOVO. Door financiŽle problemen, een direct gevolg van het wegvallen van sponsors door de coronacrisis, heeft de Veenendaalse derde divisionist haar doelstellingen moeten bijstellen. Niet promotie naar de tweede divisie, maar handhaving in de derde divisie is het credo.

Voorzitter Lenno van Kleef van de FSD (FinanciŽle Stichting DOVO) heeft op de clubsite de situatie uitgebreid toegelicht. In het AD stelt hij dat hij begrijpt dat de bijgestelde ambities vervelend zijn voor trainer/technisch manager Scott Calderwood, maar dat hij niet verwacht dat Calderwood zal opstappen.

Calderwood zelf laat aan RTV Utrecht weten niet op de zaak in te willen gaan. "Ik ben altijd open en eerlijk. Maar ik onthoud mij op dit moment van commentaar."

Geen vertrouwen meer
"Logisch, Scott is werknemer, hij heeft iets te verliezen", reageert Jan Willem de Groot. De Groot is oud voorzitter van DOVO en was tot voor kort bestuurslid van de FSD. Tot voor kort, want hij is opgestapt. "Ik heb geen vertrouwen meer in de FSD. Er is wrijving ontstaan, bij voorbeeld rond het vertrek van Roy Bakkenes vorig seizoen en nu weer van Simon van Zeelst. Dat is allemaal buiten mij omgegaan, terwijl mijn functie in het bestuur juist was om het contact met de spelers te onderhouden."

In beide gevallen trok de FSD eerder gedane toezeggingen aan de spelers in. Bakkenes vertrok daarop, eind vorig seizoen, naar Sparta Nijkerk. Van Zeelst speelt volgend seizoen, net als Mitchell de Zwart, voor SteDoco.

Ik mis het constructieve denken bij de FSD"
Jan Willem de Groot

De Groot denkt dat de FSD verkeerde keuzes maakt. "Er wordt nu geroepen dat er financiŽle problemen zijn, en er is inderdaad een grote uitdaging, maar dat kun je aanpakken. Als club de schouders eronder zetten om extra geld te genereren. Dat constructieve denken en de echte wil er samen uit te komen mis ik bij de FSD."

Op de man
Volgens De Groot worden er door de FSD persoonlijke spelletjes gespeeld. "Er zijn bij de FSD mensen die koste wat kost Wim van den Bosch weg willen hebben." Van den Bosch is al jarenlang sponsor van DOVO, zat lang in de technische commissie en is, net als De Groot en teammanager Kees Muller, ťťn van de adviseurs van Scott Calderwood.

"Deze samenwerking is in het voorjaar van 2020 ontstaan op verzoek van Scott en dat functioneerde uitstekend", zegt De Groot. "Maar de FSD veranderde tijdens het seizoen de spelregels. Zonder overleg. Dat is onfatsoenlijk."

De Groot stelt nadrukkelijk niet uit te zijn op het vertrek van Van Kleef als FSD-voorzitter. "Ik speel niet op de man. Ik ga ervan uit dat we allemaal het belang van DOVO voor ogen hebben. Dan moet je met mekaar aan tafel. Als er groepsvorming ontstaat, gaat dat ten koste van de club. Als iedereen daarvan doordrongen is, heb ik goeie hoop dat we er alsnog uitkomen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -