RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht nog niet klaar voor verkiezingen in maart, stembureauleden gezocht

UTRECHT - De gemeente Utrecht is nog niet klaar voor de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart. Er zijn nog stembureauvoorzitters en vrijwilligers voor andere functies.

Een dikke maand geleden begon een campagne om extra vrijwilligers te werven voor de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege de coronamaatregelen zijn er meer mensen nodig die er bijvoorbeeld toezien op de hygiënemaatregelen en ervoor zorgen dat kiezers voldoende afstand kunnen houden.

Van de 352 Nederlandse gemeenten hebben er nu vijftig de zaak op orde, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag weten. Onder meer Amsterdam, Eindhoven, Leiden en Leeuwarden zijn er klaar voor. Grote steden als Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Groningen hebben nog niet genoeg mensen paraat.

Utrecht zegt dat er al enkele duizenden aanmeldingen binnen zijn gekomen van vrijwilligers. "Op dit moment zijn we aan het matchen", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Het lijkt erop dat we wel genoeg stembureauleden hebben, maar vooral nog zoeken naar vrijwilligers voor andere functies, zoals stembureauvoorzitters en gastvrouwen en -heren."

De verkiezingen worden gehouden op woensdag 17 maart. Een beperkt aantal stembureaus is ook al open op de maandag en de dinsdag ervoor. In een normaal verkiezingsjaar wordt een beroep gedaan op 40.000 tot 50.000 stembureauleden. Dit jaar wil de overheid er 70.000 inzetten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -