RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Digitaal dobberen over de doorgetrokken Utrechtse singel

UTRECHT - Sinds september is de Utrechtse singel weer rond. Heb je er nog niet gevaren? Dit kan nu ook digitaal op Google Streetview.

"Een paar maanden geleden maakten we met een 360 graden-camera foto's op het herstelde deel van singel", laat projectorganisatie CU2030 weten. "Daardoor kan je nu ook achter je computer genieten van dit mooie stukje Utrecht. Zo klik je langs Karel V en ga je via de Marga Klompébrug onder Hoog Catharijne door. En als de temperaturen straks weer stijgen, en we mogen weer wat meer: dan doen we het live nog eens dunnetjes over."


Utrecht was eeuwenlang omsingeld. In 1962 kwam er een aangepast verkeersplan met daarin de bouw van Hoog Catharijne en het gedeeltelijk dempen van de singel. Het noorden van de Catharijnesingel werd de Catharijnebaan: een stadsautoweg.

Eind jaren tachtig werden de eerste plannen gemaakt voor de verbetering van het Stationsgebied. In 2001 werd het eerste stuk van de Weerdsingel weer hersteld en tijdens een referendum in 2002 stemde Utrecht voor het weer opengraven van de Weerdsingel en Catharijnesingel. Op 12 september was de opening van de doorgetrokken singel een feit.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -