RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Studenten helpen jongeren uit coronadip

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Veel studenten volgen online les en de meesten doen dat vanuit hun studentenkamer. Doordat door de coronacrisis veel op slot zit, kunnen zij nog weinig doen en ze zitten daardoor veel aan huis gekluisterd. En nu ook het uitgaansleven al bijna een jaar op z'n gat ligt is het studentenleven toch anders dan ze zich hadden voorgesteld. Sommige studenten raken daardoor in een dip of kampen met andere problemen. Creative Business-student Luc de Vries bedacht iets om hen te helpen.

Hij is initiatiefnemer van het online platform Laten We Praten, een website waarop studenten anoniem via een chat met een vrijwilliger kunnen praten en hun verhaal kwijt kunnen. Die vrijwilligers zijn zelf ook student en zij kunnen op deze manier werkervaring opdoen op het gebied van gespreksvoering.

Begonnen als schoolopdracht
Het idee is ontstaan doordat Luc en zijn klasgenoten voor een schoolopdracht een onderneming moesten starten. "In eerste instantie moest het winstgevend zijn, maar toen ik het idee bij de docenten pitchte waren ze gelijk enthousiast en mochten we het gaan uitvoeren", vertelt Luc. Samen met drie andere klasgenoten vormde hij een groep en gingen ze met het project aan de slag.

 Initiatiefnemers Luc de Vries, Milou van 't Land, Sharnilah Tuasela en Lisa Houtsma. Initiatiefnemers Luc de Vries, Milou van 't Land, Sharnilah Tuasela en Lisa Houtsma. | Foto: RTV Utrecht

Toen Luc van de schoolopdracht hoorde moest hij aan een vriend van hem denken. "Een vriend van mij vertelde dat hij er doorheen zat en hij ging op online forums kijken voor steun. Hij werd daar niet vrolijk van en raakte daardoor in een diepere dip", vertelt Luc.

Succesvol
Het project slaat aan en ook de school van Luc en zijn klasgenoten brengen hun website onder de aandacht. "We staan regelmatig in de nieuwsbrief van school", vertelt Luc. Inmiddels werken er tien studenten binnen de organisatie die iedere maandag tot en met donderdag tussen 18.00 uur en 23.00 uur en vrijdag van 18:00 tot 21.00 uur beschikbaar zijn voor een gesprek. Iedereen die binnen de organisatie werkt doet dat vrijwillig en vindt het fijn om anderen te helpen. Zo vertelt Luc: "Het is fijn om te zien dat zij er voldoening uit halen als ze een paar mensen op een avond hebben kunnen helpen."

Het project loopt officieel tot eind januari maar als het succes aan blijft houden willen ze er mee doorgaan. "Studenten blijven zich melden en willen graag helpen. Nu communiceren we via de chat op onze website, maar als er behoefte komt om telefonisch contact te hebben dan kijken we er zeker naar om uit te breiden", aldus Luc.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -