RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Daar zijn ze: eerste coronavaccins aangekomen bij UMC Utrecht


PROVINCIE UTRECHT - De eerste coronavaccins zijn aangekomen bij het UMC Utrecht. Twee bestelbusjes met daarin de vaccins van Pfizer/BioNTech en andere benodigdheden kwamen vanmorgen onder politiebegeleiding aan bij de apotheek van het ziekenhuis in Utrecht.

Vandaag wordt meteen begonnen met het vaccineren van medewerkers in de ziekenhuizen die betrokken zijn bij de acute zorg. "We zullen direct starten met het klaarmaken van de pakketten, zodat we de distributie naar de regionale ziekenhuizen kunnen verzorgen", vertelt woordvoerder Joris Prinssen van het UMC. Naast de vaccins zelf gaat het ook om bijvoorbeeld spuiten, naalden, oplosmiddel en stickers.

In totaal kunnen drieduizend medewerkers van de Utrechtse ziekenhuizen UMC, Meander, St. Antonius en Diakonessenhuis de komende dagen worden ingeŽnt.

Eerste coronavaccins aangekomen bij UMC Utrecht


De afgelopen dagen hebben de ziekenhuizen alles klaargemaakt om het vaccineren goed te laten verlopen. Dat vaccineren gebeurt bij het UMC bijvoorbeeld in de foyer bij een aantal grote collegezalen. Nadat een medewerker de prik heeft gekregen, blijft hij of zij nog even een kwartiertje zitten in een van de zalen zodat in de gaten gehouden kan worden of er geen directe bijwerkingen optreden.

Het personeel dat als eerste in aanmerking komt voor de prik, heeft een oproep gekregen. Ze kunnen zelf een tijdstip plannen om de vaccinatie te krijgen. Medewerkers mogen zelf weten of ze zich willen laten vaccineren. Volgens woordvoerder Prinssen van het UMC lijkt de bereidwilligheid groot. Enkele uren nadat de eerste uitnodigingen waren verstuurd, had vijftig procent van de medewerkers al gereageerd.

 De vaccins worden geleverd in een soort pizzadoos met elk 195 flesjes, goed voor 5 dosissen De vaccins worden geleverd in een soort pizzadoos met elk 195 flesjes, goed voor 5 dosissen | Foto: RTV Utrecht

Allereerste prik voor verpleeghuismedewerkster
Naast de ziekenhuismedewerkers, wordt vandaag ook begonnen met het vaccineren van zorgmedewerkers in onder meer de verpleeghuizen en thuiszorg.

De allereerste coronavaccinatie van Nederland is in Veghel voor de 39-jarige verpleeghuismedewerkster Sanna Elkadiri. Ze zei gisteren "wel wat zenuwen" te hebben, maar keek vooral uit naar het moment. "Eindelijk gaat de vaccinatie nu van start. We kunnen straks weer terug naar normaal."

 Naast de vaccins worden ook naalden, spuiten, oplosmiddel en stickers verdeeld over de ziekenhuizen Naast de vaccins worden ook naalden, spuiten, oplosmiddel en stickers verdeeld over de ziekenhuizen | Foto: RTV Utrecht


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -