RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronaproof naar de film, het kan binnenkort in de eerste micro-bioscoop in Wijk bij Duurstede

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE - In Wijk bij Duurstede wordt gewerkt aan de eerste micro-bioscoop van Nederland. Er wordt gebouwd aan drie piepkleine zaaltjes, een voor zeven personen, een voor vijf en een voor twee. "Het idee is al voor corona ontstaan, maar we krijgen uiteraard veel reacties dat het goed bij de huidige tijdsgeest past."

Thomas van de Weerd is aan het woord. Vanmorgen sprak verslaggever Robert-Jan Booij hem - in de micro-bioscoop in hotel-restaurant OTTO - op Radio M Utrecht. Van de Weerd gelooft heilig in zijn nieuwe concept, TheAnyThing genaamd: "We weten dat 90 procent van de Nederlanders gek is op films kijken en de helft komt ook vaak in de bioscoop. Hier krijg je een audiovisuele beleving zoals in de bioscoop, maar dan in je eigen ruimte. Dat kan alleen maar een aanvulling zijn op het huidige aanbod."

Ook Robert-Jan Booij krijgt een film te zien. Hij is onder de indruk van de kwaliteit van het licht en geluid. "Dit is het wel he", zegt hij als de film gestart wordt. Van de Weerd beaamt vrolijk: "Ja dit is het zeker. We hebben echt geprobeerd om de meest persoonlijke ervaring te maken, maar geen concessies te doen aan de bioscoopbeleving. Dus: groot doek, vier meter, fantastisch beeld en geluid, maar wel in de privé-setting."

 Een zaal van TheAnyThing. Een zaal van TheAnyThing. | Foto: TheAnyThing

Toch vraagt Robert-Jan zich af of je wel van een echte 'bioscoopbeleving' kunt spreken als je maar met zo weinig mensen bent. Een volle zaal hoort er toch immers bij? De ondernemer is het niet met hem eens. "Want die beleving krijg je wel. Onze spullen zijn bijvoorbeeld veel beter dan wat de meeste mensen thuis hebben staan. Zo'n groot scherm en bioscoopgeluid en -licht."

De stoelen in de zaaltjes staan niet anderhalve meter uit elkaar, ziet Robert-Jan. "Daaraan zie je ook wel echt dat jullie dit al voor corona bedacht hebben", grapt hij. Maar ook daar heeft Thomas een antwoord op: "Daarom gaan we deze ruimtes in eerste instantie ook alleen aan huishoudens verhuren, die hoeven gelukkig geen afstand te houden."

Als alles volgens plan verloopt hoopt de micro-bioscoop volgende maand open te kunnen. De ondernemers hopen daarna op meer plekken in het land micro-bioscopen te openen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -