RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Acute zorg verwacht maandag laatste lading vaccins

PROVINCIE UTRECHT - Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) verwacht maandag de laatste lading vaccins binnen te krijgen die is bestemd voor de groep medewerkers in de acute zorg. Na het verkrijgen van de laatste doses vaccins denkt het LNAZ het inenten van het ziekenhuispersoneel snel af te ronden. "Het verloopt heel snel en voorspoedig, de bereidheid om te vaccineren is erg hoog onder het medisch personeel", zegt een woordvoerder.

Het LNAZ gaat ervan uit dat het aantal gezette vaccinaties vandaag een stuk hoger zal liggen dan de 6000 prikken van woensdag. "Nu kunnen ziekenhuizen al vroeg op de dag beginnen met vaccineren", aldus de woordvoerder. "Bovendien doen er een stuk meer ziekenhuizen mee. Volgens planning hebben de kleinere ziekenhuizen pas vandaag hun eerste lading vaccins gekregen."

Gistermiddag begon het vaccineren in de ziekenhuizen in de provincie Utrecht. In totaal worden drieduizend medewerkers van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis, St. Antonius en Meander Medisch Centrum ingeŽnt. Ook het personeel van ambulancedienst RAVU wordt gevaccineerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -