De Breul in Zeist stuurt alle vwo6-leerlingen naar huis na feest: 'We zijn teleurgesteld en boos'

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
ZEIST - Scholengemeenschap De Breul in Zeist stuurt alle vwo6-leerlingen naar huis. Dit weekend werd een feest gehouden met ongeveer veertig mensen en daar waren ook leerlingen van De Breul bij. Inmiddels zijn 4 scholieren positief getest op het coronavirus.
"Wij kregen een melding dat een paar leerlingen het virus hadden", vertelt rector Ferry Brokers. "In het bron- en contactonderzoek had een leerling gezegd dat 'ie naar een feestje was geweest waar veel leerlingen van onze en andere scholen aanwezig waren. Na overleg met de GGD is besloten de examenklas zo snel mogelijk naar huis te sturen."

Stinkende best

Leerlingen die in het eindexamenjaar zitten, hoeven geen onderwijs op afstand te volgen, maar mogen gewoon naar school. Op De Breul gaat het om zes vwo-klassen met in totaal ongeveer 150 leerlingen die nu noodgedwongen thuiszitten.
"We zijn teleurgesteld en boos. Wij doen ons stinkende best om alles goed te regelen. Als je dan naar zo'n feest gaat, dan baal ik daarvan. We sturen een grote groep leerlingen naar huis maar uiteindelijk zijn er maar een paar naar het feest geweest. Die verprutsen het voor de rest", aldus Brokers. "Maar we mogen geen risico nemen. We zijn verantwoordelijk voor hun veiligheid en die van de leraren."

Brief

De ouders van de leerlingen zijn met een brief op de hoogte gebracht van de maatregel. In de brief vraagt de school ouders hun kind te laten testen als ze bij het feest zijn geweest en de uitslag door te geven. "Als u niet weet of uw kind erbij is geweest, informeer er dan even naar, want dat is van belang voor uw hele gezin of familie", valt er te lezen.
Volgens Brokers reageren ouders over het algemeen goed op de maatregel. De eindexamenklassen van het vwo zijn maandag 18 januari weer welkom op school. Er is een melding gedaan bij de GGD en Inspectie van Onderwijs. "Wij betreuren het dat we dit besluit hebben moeten nemen, maar we doen dat om een clusteruitbraak te voorkomen", aldus de school.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.