Woningbouwplannen naast Paleis Soestdijk worden aangepast

SOESTDIJK - De bouwplannen voor tachtig appartementen naast Paleis Soestdijk worden aangepast. De MeyerBergman Erfgoed Groep (MBE) laat aan de gemeente Baarn weten dat ze op zoek gaan naar een 'alternatief woningbouwplan'. Als redenen voert MBE de publieke opinie en kritiek vanuit de gemeenteraad aan.
Woningbouwplannen naast Paleis Soestdijk aangepast
Woningbouwplannen naast Paleis Soestdijk aangepast © MeyerBergman Erfgoed Groep
In juli stemde de Baarnse gemeenteraad in met een voorontwerp voor de restauratie van het paleis en de bouw van 80 appartementen en een hotel. Snel daarna kon een petitie tegen de bouw op veel steun rekenen, in een maand tijd werd de petitie zo'n 3000 keer ondertekend. Initiatiefnemers van de petitie willen niet dat het Borrebos gekapt wordt om nieuwbouw te realiseren.

Restauratie van het Paleis

De directeur van MeyerBergman Erfgoed Groep, Mark de Kruijk, laat aan de gemeente Baarn weten 'constructief te willen omgaan met de feedback'. "We onderzoeken daarom of er voor het Alexanderkwartier, met behoud van meer natuurlijke waarden, een alternatief plan kan worden ontwikkeld", schrijft Kruijk aan de Baarnse raad. De huidige paleiseigenaar zegt de woningbouw nodig te hebben om de restauratie van het paleis te betalen.

Uitstel

De behandeling van het ontwerpbestemmingsplan voor Paleis Soestdijk zal door deze ontwikkeling niet komende maand maart worden behandeld, maar op een later moment, meldt de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP).
Eerste sfeerimpressie van oorspronkelijke plannen voor woningen rond Paleis Soestdijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.