RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Reumamedicijn effectief in de behandeling tegen covid-19

PROVINCIE UTRECHT - CoronapatiŽnten die zijn opgenomen op de intensive care hebben meer kans om volledig te herstellen en korter in het ziekenhuis te verblijven als ze worden behandeld met medicijnen tegen reuma. Dat blijkt uit internationaal klinisch onderzoek, van onder andere het Imperial College London en Universitair Medische Centrum Utrecht. Het onderzoek is in vijftien Europese landen uitgevoerd, en er zijn meer dan 3.900 covid-19-patiŽnten bij betrokken.

UMC Utrecht-intensivist en onderzoeker Lennie Derde legt bij de NOS uit dat dit medicijn het verschil kan maken voor ic-patiŽnten. "In het onderzoek was het aantal mensen dat overleed aan covid-19 op de IC, 35,8 procent. Door dit medicijn tegen reuma toe te dienen, is dat bijna met een kwart afgenomen. Wij vinden dit overtuigend bewijs dat we mensenlevens kunnen redden en patiŽnten minder lang op de ic hoeven te verblijven."

Prachtig resultaat
Internist Annelies Verbon, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Internist-infectiologen, noemt het een 'prachtig resultaat'. "Als de studiedata op korte termijn gepubliceerd worden, dan kan het al heel snel worden ingezet", zegt ze bij de NOS.

Het middel kan nog niet direct gebruikt worden, omdat het eerste in de richtlijnen moet worden opgenomen. "De data uit het onderzoek worden nu beoordeeld door richtlijncommissies, daarna kan worden bepaald of deze medicijnen op kort termijn worden ingezet", aldus Derde.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -