RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Museum opent voor één dag de deuren voor Afrika-liefhebber


DE BILT - Hans' hele huis ademt Afrika: van de muren tot de bank, van zijn bestek tot de kerstboom die net de deur uit is: werkelijk álles is in Afrikaanse stijl. De reizen die hij met een groep naar Afrika maakt, zijn zijn lust en zijn leven. Hij kijkt er normaal gesproken maanden naar uit ...

Groot was de teleurstelling dan ook toen de reis in 2020 niet door kon gaan en ook de reis van dit jaar vermoedelijk wordt uitgesteld. Voor Hans is het niet alleen de prachtige omgeving die hem inspireert, het is ook het moment waarop hij veel sociaal contact heeft. Iets dat hij in het dagelijks leven soms zo mist. Zijn werkgever vroeg Margreet hem te verrassen, om hem zo een hart onder de riem te steken.

Hans krijgt een dagje 'Afrika in Nederland' kado


Het Afrikamuseum in Berg en Dal - bij Nijmegen - vond het verhaal van Hans zo ontroerend, dat ze speciaal voor hem tijdens deze lockdown de deuren openden. Een museale reis door modern Afrika volgde: Hans wandelde van hoogtepunt naar hoogtepunt.

 Hans is dolblij met de verrassing Hans is dolblij met de verrassing | Foto: RTV Utrecht

Zwaar jaar
In het museum blikt hij met Margreet terug op het jaar. Een jaar dat hem zwaar viel. Hij voelde zich regelmatig best eenzaam: "Alle leuke dingen vielen weg. Je mag niks meer. Ik mis de aanspraak wel, wil weleens gezellig met iemand naar een museum of dierentuin, of gewoon een praatje maken."

Zijn collega's zijn zo met hem begaan, dat ze nóg iets voor hem bedachten. Hans is dol op post. Het zou hem enorm helpen in deze moeilijke tijd. Samen met zijn collega's starten we een kaartenactie voor Hans. Doet u mee?
Post voor Hans mag zónder postzegel naar het antwoordnummer van RTV Utrecht. Wij brengen de post dan naar hem toe.


Kaartje voor Hans
Antwoordnummer 57014
3507 VB UTRECHT


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -