CSW Wilnis is helemaal klaar met vernielingen na brand in dug-out: 'Dit was een grens'

© CSW Wilnis
WILNIS - Moedeloos worden ze ervan bij voetbalclub CSW Wilnis. Van achtergelaten rotzooi, tot vernielde hekken en een dug-out die in brand werd gestoken, de club heeft veel last van vandalisme. Voorzitter Marcel van der Schaaf is duidelijk: "Dit soort molest en vernielzucht moeten we met zijn allen niet willen."
De vernielingen worden gepleegd bij het populaire veld 4. Dat werd buiten de officiële openingstijden vaak gebruikt door jongeren om even een balletje te trappen. Dat mocht eigenlijk niet, maar het veld was via verschillende olifantenpadjes goed bereikbaar. De club maakte daar geen probleem van, totdat er sinds de zomer steeds meer vernielingen werden aangericht en rotzooi werd achtergelaten.
"Het overgrote deel was netjes, maar het was een klein groepje dat het voor de rest verpestte", zegt Van der Schaaf over de jongeren. In overleg met de gemeente werd er daarom halverwege december een hek geplaatst om het veld af te sluiten.
Het hekwerk is in een maand tijd al vijf keer vernield. Het werd onder meer kapot geknipt en uit de grond getrokken. Na elke reparatie volgde vrijwel direct een volgende vernieling. "Het is een understatement om te zeggen dat het een volhouder is", aldus de voorzitter.
Van der Schaaf wil de situatie niet groter maken dan dat het is. "Er zijn ergere dingen op de wereld." Maar hij baalt wel van de vernielingen, zeker nadat ook de dug-out bij het veld in brand werd gestoken. "Dat was een grens", stelt hij.
Wie de daders zijn, weet hij niet. De voetbalclub roept omwonenden en voorbijgangers daarom op om de politie te bellen als ze toch iemand op veld 4 zien. Wie niets op het veld te zoeken heeft, kan dan een bekeuring krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.