RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong FC Utrecht keert met drie punten terug uit Maastricht: 'Heel fijn'

1/2
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft het eerstedivisieduel tegen MVV met 0-2 gewonnen. In de rust stonden de beloften al met 0-1 voor dankzij een vroeg doelpunt van Odysseus Velanas.

De wedstrijd begon na een minuut stilte om een clubicoon van MVV te herdenken. Sef Hoenjet, die tientallen jaren de vaste verzorger van de Maastrichtse voetballers was, overleed afgelopen week op 77-jarige leeftijd.

Snelle openingstreffer
Velanas had na de aftrap maar twee minuten nodig om het doel te vinden. Na een sterke start moest Jong FC Utrecht zich van lieverlee meer toeleggen op het voorkomen van een tegendoelpunt.

In de tweede helft was het na ruim een kwartier Jeredy Hilterman die de voorsprong op 0-2 bracht. Invaller Tim Pieters scoorde ook, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Meer dan tevreden
"In fases van de wedstrijden hadden we goed veldspel, maar er waren ook fases dat we niet goed stonden", vertelt trainer Ab Plugboer op Radio M Utrecht. "Zij spelen heel compact en schakelen snel over naar de aanval. Dan moet je geconcentreerd zijn."

Trainer Ab Plugboer van FC Utrecht was heel content met de drie punten


De volgende wedstrijd van Jong FC Utrecht is volgende week vrijdag tegen Jong Ajax. "Als je tegen een topploeg speelt dan wil je goed voor de dag komen. En bij die tegenstander is altijd een stukje rivaliteit", kijkt Plugboer alvast vooruit.

Jong FC Utrecht slaagde er nog niet eerder in om MVV i het eigen stadion De Geusselt te verslaan. De beloften staan met 25 punten uit negentien wedstrijden in het rechterrijtje van de eerste divisie.

Bij MVV stond Bilthovenaar Mike Havekotte op doel en speelde Oussama Zamouri in de spits. Beiden kwamen als jeugdspeler nog uit voor FC Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -