Aantal coronagevallen gedaald afgelopen etmaal

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn in de regio Utrecht 489 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat zijn er 34 minder dan gisteren, toen er 523 gevallen waren. Het gemiddelde van de afgelopen week zat rond de 530.
Utrecht (100) en Amersfoort (65) gaan als grote gemeenten zoals gewoonlijk aan kop in absolute aantallen, maar omgerekend per 100.000 inwoners scoort Bunschoten nog steeds met afstand het hoogst. Zeist, waar vandaag veel sportwedstrijden waren afgelast na een corona-uitbraak onder 6 vwo-leerlingen, scoort met 28 nieuwe gevallen wel hoger dan een dag eerder (18), maar nog steeds in lijn met de aantallen in de dagen ervoor (24 en 29).
Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) werden in de provincie tien patiënten in de ziekenhuizen opgenomen. Zeven provinciegenoten overleden aan de gevolgen van covid-19. Deze cijfers zijn mogelijk niet compleet, vaak worden deze pas later aan het RIVM doorgegeven.
Landelijk was de daling nog net iets groter. De afgelopen 24 uur zijn 7383 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Gisteren waren dat er - na correctie - 8147. Het is ook minder dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er per dag ongeveer 7700 bevestigde besmettingen bijkwamen.
Van de grote steden telde Den Haag het afgelopen etmaal de meeste nieuwe gevallen. Hier kwamen 223 mensen positief uit de test. In Amsterdam kwamen 193 besmettingen aan het licht en in Rotterdam 199.

Ziekenhuizen

Het totaal aantal opgenomen Covid-patiënten in ziekenhuizen is ook weer verder gedaald. Ziekenhuizen behandelen 2567 mensen met corona. Dat zijn er 69 minder dan vrijdag. Van hen liggen er 693 op de ic en 1874 op de kliniek, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Gemiddeld zijn er deze week minder nieuwe opnames dan vorige week. "We lijken licht over de top van het plateau te zijn. In de afgelopen week is het aantal opgenomen Covid-patiënten met 5 procent gedaald. Deze daling is het meest uitgesproken in de kliniek, het aantal opgenomen ic-patiënten toont nog slechts een geringe daling", aldus het LCPS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.