Burgemeester Montfoort reageert op steekincident 16-jarig meisje: 'Wees terughoudend met speculeren'

© Egberts Media
MONTFOORT - In een bericht op de site van de gemeente Montfoort vraagt burgemeester Petra van Hartskamp inwoners van het dorp om "terughoudend te zijn met speculeren" over het steekincident waarbij afgelopen nacht een 16-jarig meisje gewond raakte.
Ze hoopt dat Montfoorters wachten met het trekken van hun conclusies uit respect naar het slachtoffer en haar familie.

Speculaties identiteit verdachte

Waarschijnlijk reageert de burgemeester op speculaties omtrent de identiteit van de verdachte. Volgens de plaatselijke partij Lokaal Montfoort zou het gaan om een statushouder. Dat zouden kennissen aan de fractievoorzitter Rob Jonkers hebben bevestigd.
Jonkers stelt naar aanleiding van het incident vragen aan de burgemeester. Hij wil onder andere weten of de man bekend was bij de politie en autoriteiten. "Er zijn veel problemen in deze wijk. Deze gebeurtenis kun je hier niet los van zien", laat de fractievoorzitter weten.
Zo zouden bewoners op Oudjaarsavond "fysiek zijn bedreigd door jongeren", vertelt Jonkers. "Zij hebben toen gedreigd om auto's en tuinen in brand te steken." Bovendien zou er volgens hem in de wijk Keizerrijk in toenemende mate sprake zijn van drugshandel.
Van zaterdag op zondagnacht is een 16-jarig meisje neergestoken in Montfoort. De politie is op dit moment bezig met het onderzoek.
Het 16-jarige meisje werd rond 01.00 uur naast een fiets gevonden op de Wederiksingel en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Niet veel later hield de politie een 35-jarige verdachte aan op de Waterviolier. Dat is niet ver van waar het incident plaatsvond. De politie wil niet zeggen wat er is gebeurd en of de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden.
Burgemeester van Hartskamp laat weten mee te leven met het slachtoffer en haar familie. Verder benadrukt ze dat de politie druk is met de zaak onderzoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.