'Gevonden wapens Park Transwijk zijn van Mocro-maffia'

© Michiel van Beers
UTRECHT - De partij wapens die donderdag in het Utrechtse Park Transwijk zijn gevonden, zijn vermoedelijk van de Mocro-maffia. Dat schrijft de Telegraaf vanochtend. Het gaat om een partij zware, automatische wapens.
De zoekactie afgelopen donderdag trok veel bekijks van omwonenden die vanuit hun appartementen uitkeken op de zoekactie. "Dit is iets wat je in een film ziet", vertelde omwonende Nel. Volgens de krant zorgde een tip bij het nieuwe RTL5-programma Crime Desk de politie op het spoor van de kalasjnikovs van het type AK47. Burgemeester Dijksma brengt de gemeenteraad in de loop van de ochtend op de hoogte van de vondst.
Het type wapens wordt vaak gebruikt bij aanslagen van de Mocro-maffia in het criminele milieu. De anonieme tipgever zou hebben gezegd dat de wapens mogelijk gebruikt zouden gaan worden bij nieuwe aanslagen.
Burgemeester Sharon Dijksma zegt ingenomen te zijn met de vondst. "Aan de ene kant schrik ik ontzettend dat zo'n hoeveelheid van dit soort wapens wordt gevonden, aan de andere kant ben ik opgelucht dat ze van de straat zijn gehaald. Het is erg belangrijk dat iedereen die informatie heeft over dit soort wapens dat, zoals nu is gebeurd, meldt bij de politie zodat die actie kan ondernemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.