Burgemeester Dijksma: 'Wapenvondst Utrecht en criminele netwerken baren zorgen'

UTRECHT - In een brief aan de Utrechtse gemeenteraad gaat burgemeester Sharon Dijksma dieper in op de wapenvondst in Park Transwijk en achterliggende problemen. "Hoewel zware georganiseerde criminaliteit zich ogenschijnlijk grotendeels aan het oog van Utrechters onttrekt, heeft het grote impact op onze samenleving."
Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht over de wapens in Park Transwijk
De Telegraaf wist vanochtend te melden dat dankzij anonieme tips aan journalisten de wapens werden gevonden. Het gaat om zware automatische wapens die gebruikt zouden gaan worden door de Mocro-maffia bij liquidaties.
Dijksma benadrukt dat de wapenvondst volgens de politie geen moment voor een gevaar voor de omgeving heeft gezorgd, ook omdat de geweren goed verstopt lagen. Maar dat neemt niet weg dat ze zorgen heeft. "We moeten de criminele netwerken verstoren om dit te stoppen. Ik heb politie, justitie en de gemeentelijke diensten eind december gevraagd met een actueel en integraal beeld te komen over ondermijnende criminaliteit in onze stad en regio."
De burgemeester zegt nog voor de zomer met een nota te komen over de aanpak van ondermijnende (drugs)criminaliteit in Utrechtse wijken. "Naast grenzen stellen via de repressieve lijn, zetten we ook vooral in op het voorkomen van jonge aanwas in de drugscriminaliteit."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.