Kort nieuws: Verkeersmaatregelen De Strook

REGIO - Bij de Strook in Tienhoven geldt vanaf vandaag éénrichtingsverkeer. De gemeente verwacht door het mooie zomerweer veel bezoekers op het recreatieterrein aan de Loosdrechtse Plassen. Die parkeren er vaak hun auto, en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het eenrichtingsverkeer en het stopverbod gelden van vanmiddag tot maandagochtend.
* In Rhenen zijn vrijdag de krachten gebundeld voor de ontwikkeling van extra woningbouw. De gemeente en de Rhenense Woningstichting zetten hun handtekeningen onder de prestatieafspraken. Rhenen heeft de komende jaren dringend behoefte aan woningen voor starters en gezinnen. Bovendien willen ouderen steeds vaker hun huis ruilen voor een huurwoning. De gemeente en de woningstichting trekken samen op om dat te bewerkstelligen.
* Soest start na de zomer met het saneren van het ijsbaanterrein aan de Kampweg in Soesterberg. De bodem is vervuild met asbest, zware metalen en puin. Omdat de materialen niet aan de oppervlakte liggen, is er geen direct gevaar voor gezondheid. Voor de schoonmaakoperatie wordt geld gebruikt van de landelijke overheid. De gemeente heeft nog geen definitieve plannen voor het terrein, maar kapt al wel vast een aantal bomen.
* Utrechtse studenten knappen vanmiddag speeltuin De Watergeus in Zuilen op. Ze doen dat namens Stichting Present Utrecht. Het is de 300e keer dat leden van de stichting stadgenoten helpen.
* In Veenendaal is een hennepkwekerij opgerold. De politie kreeg gisteravond een melding van wateroverlast in een woning aan de Dr. Colijnstraat. Het water liep de gang op van het trapportaal. In de slaapkamer trof de politie een hennepkwekerij aan met bijna honderd planten. De 27-jarige bewoner is aangehouden.
* De actie Buurtfeest in het kader van Amersfoort 750 is een groot succes. Meer dan 170 straten in de stad hebben inmiddels een aanvraag gedaan voor een gratis feestpakket. Dat komt neer op 34.000 ballonnen, 8 kilometer vlaggenlijn en duizenden bordjes, messen en vorken. Het Buurtfeestpakket wordt aangeboden door de gemeente om de inwoners te betrekken bij de viering van het 750-jarig bestaan.
* In de Van Oosthuyselaan in Driebergen heeft een 47-jarige man een 15-jarige jongen geslagen. De man was gisteren boos geworden omdat de jongen uit Driebergen met stokken naar eenden had gegooid. De man werd aangehouden en zei tegen de politie dat hij had gehandeld in een opwelling. De politie heeft de zaak in ondezoek.
* Maarssen gaat een deel van het kleine dorpje Tienhoven opknappen. Het gaat om het gebied rond de Dominee Ulferslaan. Op de plek van de oude school komen huizen. Met de opbrengst wil de gemeente ook een nieuw multi-cultureel centrum bouwen. Dit centrum moet plaats bieden aan het sociaal culturele leven van Tienhoven en omgeving, de scholen, buitenschoolse opvang en sport.
* De eerste Utrechtse museumboot is een feit. De Utrecht Art City boot vaart tussen het Centraal Museum en het Museum Catharijneconvent. Onderweg wordt bovendien gestopt, zodat passagiers ook andere musea kunnen bezoeken. Het museumboot is een initiatief van Rederij Schuttevaer en het gemeentelijk toerismebureau.
* CNV Hout en Bouw in Odijk is tevreden over het twitter-experiment over CAO-onderhandelingen. De vakbond onderhandelde de afgelopen dagen voor werknemers van wooncorporaties. Via twitter bracht de bond werknemers op de hoogte. Volgens het CNV volgden zestig mensen de gang van zaken op de voet. De bond wil vaker de twitter-techniek gaan gebruiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.