Instellingen

Twaalf jaar voor leider Zuilense bende

UTRECHT - De rechtbank in Utrecht heeft de hoofdverdachte van de Zuilense Bende veroordeeld tot twaalf jaar cel. Een medeverdachte moet zeven jaar de cel in.
Twee andere verdachten kregen gevangenisstraffen van zes maanden en twee maanden opgelegd. Tegen hen was ook ettelijke jaren cel geëist.
De groep maakte zich schuldig aan geweldadige pinpasroven en overvallen.

GEWELD

De hoofdverdachte maakte zich schuldig gemaakt aan vier overvallen en een bedreiging in Utrecht. Ook vond er een overval op een supermarkt in Maastricht plaats. De 21-jarige man eiste toen geld, bankpassen en pincodes.
Hij werd vrijgesproken van drie andere overvallen en twee woninginbraken. Hij kreeg toch twaalf jaar opgelegd omdat hij bij drie van de vier overvallen gebruik maakte van geweld.
Tegen twee verdachten van 21 en 22 jaar oud was acht jaar gevangenisstraf geëist. De 21-jarige verdachte kreeg een gevangenisstraf van zeven jaar, omdat de rechtbank één overval en één woninginbraak minder bewezen achtte dan de officier van justitie.
In de zaak tegen de 22-jarige man achtte de rechtbank alleen één poging tot woninginbraak bewezen.
Tegen de vierde verdachte was zes jaar gevangenisstraf geëist. Hij kreeg zes maanden opgelegd, voor twee diefstallen. De rechtbank achtte twee overvallen en twee woninginbraken minder bewezen dan de officier van justitie.

VERTALING

De afhandeling van de megazaak duurde lang omdat veel verwarring is geweest over de vertaling van opgenomen gesprekken die de verdachten voerden in een arrestantenbusje.
Die waren verkeerd vertaald waardoor de rechtbank een nieuwe vertaling liet maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.