Kort nieuws: Dwangsom dreigt voor Music Store

REGIO - De gemeente Veenendaal dreigt de Music Store in de Hoofdstraat met een dwangsom. Bij meerdere controles van de brandweer is gebleken dat de winkel de brandgang niet vrijhoudt.
* Het Utrechtse Griftpark wordt volgende week uitgebreid met een 'blotevoetenpad'. Bezoekers kunnen hier met blote voeten over zand, modder, grind, keien gras en houtsnippers wandelen. Het is een educatief project om kinderen te leren alle zintuigen te gebruiken in de natuur.
* De basisscholen in Vleuten worden in de vakantie onder handen genomen door de gemeente. Leraren en leerlingen van de scholen Vleuterweide en Zonneweide klagen al lange tijd over hoofdpijn en misselijkheid. De GG&GD heeft onderzoek gedaan en met een ander ventilatiesysteem moeten die klachten afnemen. Bovendien wordt de vakantie gebruikt om vloeren en trappen aan te passen voor minder geluidsoverlast.
* In Linschoten wordt dinsdag de eerste paal geslagen voor een nieuw Cultuurhuis. In het gebouw komt ook en bredeschool. Een naam voor het nieuwe gebouw is er nog niet. Daarom heeft de gemeente Montfoort een prijsvraag uitgeschreven. De deuren van het Cultuurhuis moeten medio volgens jaar openen.
* 2,5 jaar hebben ze door meer dan tien Islamitische landen gereisd. Deze zomer is hun fotografisch reisverslag te zien in het Utrechts stadhuis. Ontwerpduo Nina Mathijsen en Marnix de Klerk uit Utrecht reisde van Bangladesh naar Bosnië. In de verschillende landen voerden ze ontwerpopdrachten uit voor lokale opdrachtgevers. Hun foto's laat het grote verschil in beeldcultuur zien, tussen de verschillende Islamitische landen. De tentoonstelling opent op woensdag.
* In Amersfoort is een gestolen fiets dezelfde dag nog teruggevonden. Een agent zag bij een hangplek aan de Hausmannstraat een jongen op een wel erg fraaie damesfiets zitten. De jongen kon niet uitleggen hoe hij eraan was gekomen. Dat bleek ook niet zo vreemd: de fiets was eerder die middag gestolen. De zestienjarige kreeg daarop een proces-verbaal.
* Op de Poolster in IJsselstein is een hennepkwekerij opgerold. De politie trof in de woning 350 planten aan. Ook bleek de stroom illegaal te worden afgetapt. De planten en kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen; de politie onderzoekt nog wie de eigenaar is.
* Een Utrechtse heeft dinsdagochtend een inbreker op heterdaad betrapt. De vrouw jaagde de inbreker uit haar huis aan de Esdoornstraat en belde de politie. Agenten konden de man even verderop aanhouden.
* Vier mannen zijn maandagmiddag in Utrecht met elkaar op de vuist gegaan. Toen agenten aankwamen op de Idenburghof, waren de vechtersbazen al door omstanders uit elkaar gehaald. De twee vermoedelijke aanstichters zijn aangehouden.
* Drie jongens hebben maandag een Utrechtse betaalautomaat gesloopt. Getuigen belden de politie toen de jongens de automaat aan de Vleutenseweg met stenen bekogelden en er tegenaan plasten. De jongens werden even verderop aangehouden.

U Vandaag 30 juni, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.