RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minkema College Woerden lokt nieuwe leerlingen met plattegrond

WOERDEN - Leerlingen van groep 8 die een middelbare school zoeken kunnen dit jaar in verband met het coronavirus geen open dagen bezoeken. Het Minkema College in Woerden heeft daar een creatieve oplossing voor bedacht; leerlingen kunnen via een online ondekkingsreis kennismaken met de school.

Directeur Arjan van der Wart is trots op het project: "De afgelopen weken hebben de toekomstige leerlingen en hun ouders een zogenoemde 'mindmap' kunnen bestellen", vertelde hij vanochtend op Radio M Utrecht. "Dat is eigenlijk een soort avonturenkaart, waarop we onze school hebben verdeeld in werelden."

Zo is er een taalplaza gemaakt, een beta-lab en een kunstgalerij. "Leerlingen kunnen in die wereld van alles beleven, net zoals op een open dag: dus ze kunnen quizjes doen, een proefje doen of bijvoorbeeld filmpjes kijken."

Die avonturenkaart kunnen kinderen op tafel leggen. "Je hebt iets fysieks liggen en dan kun je door middel van QR-codes naar de opdrachten."

Hoewel het online kennismaken anders is dan écht rondlopen, gelooft de directeur dat de school neergezet kan worden zoals hij echt is: "We hebben echt wel geprobeerd het realistisch te maken. Het is wel de bedoeling dat de leerlingen echt een goed beeld krijgen van onze school."

Vorig jaar maakte het Minkema al een VR-film over de school - waarin je virtueel rond kan lopen - vanwege het 100-jarig bestaan.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -