Kort nieuws: Parkeerwacht Nieuwegein bespuugd

REGIO - Een parkeerwacht in Nieuwegein is bespuugd door een automobilist. De man kreeg op de Hagestede ruzie met de parkeerwacht. Die gaf hem bon voor het niet kopen van een kaartje. De spuger is later aangehouden.
* De gemeente Utrecht bouwt een nieuw sportpark ten oosten van de Strijkviertelplas in Leidsche Rijn. Daarmee krijgen de rugbyers van URC, de voetballers van UTS en tennisclub PVDV een nieuw onderkomen. Het sportcomplex krijgt Rijnvliet als naam mee. De huidige thuisbasis van de clubs, sportpark Terwijde, moet weg om plaats te maken voor huizen. In 2011 moeten de sportvelden klaar zijn.
* De Koninklijke Luchtmacht herdenkt woensdag op de voormalige vliegbasis Soesterberg alle overleden medewerkers. Dat gebeurt traditiegetrouw bij het Monument der Gevallenen. De herdenking is dit jaar extra speciaal omdat buiten militair personeel ook omwonenden van de basis aanwezig mogen zijn. Na afloop van de minuut stilte vliegen vier jachtvliegtuigen de 'Missing Manformatie'.
* Maarssen gaat nieuwe verkeersmaatregelen bedenken tegen het sluipverkeer en de doorstroming. Het eenrichtingsverkeer in het dorp werkt niet goed en daarom zoekt het college naar alternatieven. Door procedures kan het nog wel twee maanden duren voordat alles weer is teruggedraaid. De afsluiting van de Kaatsbaan voor auto’s en brommers blijft wel, maar er zal wel strenger worden gecontroleerd.
* Jongeren in Utrecht krijgen een speciale website waar alle vrijetijdsmogelijkheden in de stad zijn samengebracht. Er zijn in de stad voor pubers voldoende mogelijkheden om hun vrije uurtjes te besteden. Maar uit onderzoek blijkt dat WAAR dat precies allemaal kan bij deze groep niet bekend is. Op de website komt ook een speciaal onderdeel voor jongeren met een beperking of uit arme gezinnen.

U Vandaag 1 juli, nieuws in het kort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.