Vrouw die man neerstak tijdens sm-seksdate in Eemnes verdacht van poging tot doodslag

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
EEMNES - Een 45-jarige vrouw uit Amstelveen die ervan wordt verdacht dat zij de Baarnse eigenaar van een verhuisbedrijf tijdens een seksdate heeft neergestoken, wordt door het Openbaar Ministerie beschuldigd van poging tot doodslag en diefstal met geweld. Dat maakte de officier van justitie bekend tijdens de eerste rechtszitting in de zaak.
Het steekincident gebeurde op 28 september in een pand van het verhuisbedrijf aan de Eemweg in Eemnes. Verdachte Denise R., die oorspronkelijk uit Schotland komt, had in de loods afgesproken voor een betaalde seksdate met het 54-jarige slachtoffer. De man zou een voorkeur hebben gehad voor extreme vormen van seks, zoals verkleedspelletjes, sm en bondage.

Masker en lingerie

Volgens de verdachte had de man zelf het mes in handen en verwondde hij zichzelf toen hij bij een worsteling met haar uitgleed. Maar volgens het OM wilde zij een dure fles parfum en 300 euro van de man stelen. Toen hij dat wilde afpakken, zou zij een mes uit haar tas hebben gehaald en hem in zijn buik en zijn bovenbeen hebben gestoken. Daarbij werden zijn darmen en lever geraakt en moest hij met spoed worden geopereerd.
De advocaat van Denise R. beschreef uitgebreid hoe het de bewuste nacht volgens haar cliënte was gegaan. Denise werd door een begeleider naar het bedrijventerrein in Eemnes gereden voor een betaalde seksdate met het slachtoffer. Toen de vrouw het pand binnenging stond de Baarnaar met zwarte handschoenen en een zwart masker bovenaan de trap te wachten. Hij gaf de vrouw lingerie die zij van hem moest aantrekken. Het afgesproken bedrag had hij in een enveloppe voor haar klaargelegd.

Noodweer

De vrouw zou overrompeld zijn geweest toen ze zag dat er een camera was en de man een hakbijl in zijn hand had, stelde de advocaat. De camera was voor de veiligheid en de bijl maakte deel uit van het spel, zou hij hebben gezegd. Volgens R. wilde zij vertrekken, maar weigerde de man de deur te openen. Zij zegt dat zij een brandblusser pakte om zich te kunnen verdedigen.
De man zou vervolgens met een mes op haar zijn afgekomen en tijdens de worsteling die ontstond zou hij zijn gevallen, waarbij hij zichzelf verwondde, zegt de advocaat van de vrouw. Bij het afweren van het mes zou ook het DNA van haar cliënte op het mes zijn gekomen. De chauffeur zou gezien hebben dat de vrouw door de aangever werd belaagd. Ook zouden er geluidsopnames van zijn gemaakt.

Wisselende verklaringen

De officier van justitie gelooft de vrouw niet, omdat zij tijdens het onderzoek wisselende verklaringen heeft afgelegd over wat er zou zijn gebeurd. In een afgetapt telefoongesprek heeft zij daar met haar ouders afspraken over gemaakt, zegt het OM. Ook zit haar dna op het mes en is het moeilijk voor te stellen dat de buikverwondingen en de diepe steekwond in het been van het slachtoffer per ongeluk zijn veroorzaakt.
R. was zelf bij de zitting aanwezig. Het was lastig voor te stellen dat de kleine mollige Schotse, gekleed in witte bloes met kanten kraag, aan sm doet. Zij is dan ook geen ervaren sekswerker, zei haar advocaat. De vrouw is volgens haar advocaat door dramatische gebeurtenissen in haar leven haar baan als directiesecretaresse kwijtgeraakt en heeft psychisch problemen. Een verzoek om de verdachte het proces in vrijheid te laten afwachten, werd echter afgewezen door de rechtbank.

Onderzoek afgerond

Het onderzoek is volgens het OM zo goed als al klaar. Het sporenonderzoek is afgerond en de verdachte is door een psychiater onderzocht. De rechtbank wil nog wel de chauffeur extra laten horen als getuige. Hij schijnt het slachtoffer al langer te kennen, omdat hij geregeld vrouwen naar hem bracht. Ook de Baarnaar zelf wordt nog een keer verhoord bij de onderzoeksrechter.
Een datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet vastgesteld, maar dat waarschijnlijk niet heel lang meer duren. De rechtbank besliste vandaag wel dat de verdachte voorlopig vast blijft zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.