Geen verandering in uitspraak 'gruwelijke' chaletmoordzaak Ermelo

© Privéfoto (Bewerking door RTV Utrecht)
AMERSFOORT - De straf van veertien jaar cel en tbs tegen Janet S. blijft staan. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. Janet S. was door het Hof veroordeeld voor het doden van zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort. Dat deed ze met een bijl en een mes in een chalet in Ermelo.
S. was tegen de straf in cassatie gegaan. Haar advocaat klaagt onder meer over het gebruik van de verklaringen van twee medeverdachten voor het bewijs. Volgens haar advocaat was er te weinig tijd om de twee te ondervragen en heeft het Hof de veroordeling vooral op die verklaringen gebaseerd. Het Hof zegt van niet, en dat vindt ook de Hoge Raad. Die noemt de klachten ongegrond.

Chaletmoord

Zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort werd in maart 2014 gevonden in een brandend chalet in Ermelo. Zijn lichaam vertoonde tientallen hak- en steekwonden, toegebracht met een mes en een bijl.
Al gauw kwam Janet S. uit Kampen in beeld als verdachte. Zij bewoonde het chalet tijdelijk en kende Kuijf via een website voor seksafspraakjes. S. heeft altijd ontkend dat zij iets te maken had met de dood van de zakenman. Zij wees voor de schuldvraag naar een medeverdachte.

'Gruwelijk'

Het Hof noemde de zaak eerder gruwelijk. "Zij heeft daardoor de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Zij heeft bovendien nooit openheid van zaken gegeven, zodat de nabestaanden nog steeds niet weten wat er zich precies heeft afgespeeld." Ook heeft ze nooit meegewerkt aan psychologische onderzoeken.
Ook twee medeverdachten zijn in cassatie gegaan. Youri B. werd door het Hof veroordeeld tot twee jaar cel voor het mede in brand steken van het chalet. Ook die straf blijft staan. De zaak tegen de derde verdachte moet wel opnieuw, omdat de Hoge Raad vindt dat het gerechtshof juridisch niet juist heeft gehandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.