33-jarige Bunschoter opgepakt voor ontucht met minderjarige meisjes

© Ulrike Mai, Pixabay
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft een 33-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes. De man zit vast, wordt verhoord en zit in ieder geval tot begin april in voorarrest. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover RTV Utrecht.
De man is op 22 december aangehouden, maar de zaak was door het Openbaar Ministerie en de politie nog niet naar buiten gebracht. "Een kind heeft iets aan iemand verteld, waarna betrokkenen naar de politie zijn gestapt", laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) weten. Op dit moment denkt het OM dat het om twee minderjarige kinderen gaat.
Volgens een anonieme tip aan RTV Utrecht zou de verdachte een betrokken lid van de Maranathakerk zijn, waar hij op kinderen zou passen. "Altijd heftig dit soort dingen, voor zowel slachtoffers als omstanders", stelt de kerk zelf, die verder niet wil reageren. Het OM kan niet zeggen of er eventueel meer kinderen slachtoffer zijn geworden.
Ook burgemeester van Bunschoten Melis van de Groep is op de hoogte gesteld: "Het raakt mij zeer en ik hoop voor alle betrokkenen dat de zaak spoedig opgelost wordt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.