RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Student Ryan krijgt eerder dan gepland 'prikles' zodat hij kan helpen met vaccineren


PROVINCIE UTRECHT - Een klein groepje studenten zit aan tafels in een lokaal met bedden waar levensgrote poppen in liggen. Op de tafels liggen alle benodigdheden om te oefenen met vaccineren; potjes met nepvaccins, sponzen om in te prikken en natuurlijk naalden. Studenten van de opleidingen Verpleegkunde, Verzorging en Doktersassistent krijgen de aankomende weken 'prikles'. De les zou pas tegen de zomer worden gegeven maar het ROC Midden-Nederland heeft besloten niet langer te wachten. Als het nodig is kunnen de studenten bijspringen met vaccineren.

 Studenten krijgen 'prikles' op ROC Midden-Nederland. Studenten krijgen 'prikles' op ROC Midden-Nederland. | Foto: RTV Utrecht / Hannah Cammeraat

"Het is best spannend want het is de eerste keer", zegt student Verpleegkunde Ryan Putman. Nadat het protocol uitgebreid is doorgenomen mogen de studenten zelf oefenen en Ryan knoopt een huidkleurig kussen om de bovenarm van zijn medestudent. Hij maakt het 'vaccin' klaar en adviseert zijn patiŽnt, oftewel medestudent, zijn arm te ontspannen. "Drie, twee een...", en de naald verdwijnt in het kussen. "Het voorbereiden is het meeste werk, maar verder gaat het goed", zegt Ryan achteraf.

Steentje bijdragen
De studenten zijn blij dat de les naar voren is gehaald en willen graag helpen met vaccineren als het nodig is. "Het is mooi dat je als eerstejaars student ook een steentje kan bijdragen", zegt studente Sanne van Uden.

Het ROC Midden-Nederland is blij dat de studenten het initiatief goed ontvangen. "Wij willen actueel en relevant onderwijs geven. We hebben ons aanbod uiteraard neergelegd bij de GGD en we zijn er klaar voor als het nodig is", zegt directeur van het Gezondheidscollege Jos van der Eijk.

Studenten eerder klaargestoomd om eventueel te helpen met vaccineren


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -