GGD gaat grootschalig testen in coronabrandhaard Bunschoten, virus grijpt snel om zich heen

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De GGD gaat ook grootschalig op corona testen in Bunschoten omdat het virus daar snel om zich heen grijpt. Dat zei minister Hugo de Jonge vanavond tijdens de persconferentie over de aanpak van het coronavirus.
Het testen start begin februari. Het gaat om de pilot 'grootschalig testen'. Inwoners van Bunschoten, met en zonder coronagerelateerde klachten, worden opgeroepen om zich te laten testen.

Reactie gemeente

"Bunschoten heeft helaas lange tijd op nummer 1 gestaan als het gaat om het aantal positief geteste inwoners. Met deze pilot hopen we dat de cijfers ook hierdoor gaan dalen en willen we meer inzicht krijgen in de verspreiding van het virus binnen onze gemeente", zegt burgemeester Melis van de Groep.
Hij beseft dat het hoge aantal besmettingen alleen kan dalen, als zijn inwoners nog harder hun best gaan doen. Hij doet dan ook een dringend beroep op hen.
"Inzet van inwoners als het gaat om testen en zich houden aan de maatregelen is bij deze pilot onmisbaar. Ik vertrouw en reken erop dat onze inwoners samen de schouders eronder zetten. Als iedereen zijn steentje bijdraagt wordt deze pilot een succes en draagt de gemeente Bunschoten bij aan het bestrijden van het virus."

GGD Utrecht

De GGD Utrecht neemt samen met de gemeente de organisatie van de pilot op zich. De gezondheidsdienst is blij met de extra testmogelijkheden maar steekt ook de hand in eigen boezem.
" Een grootschalige test onder de inwoners van de gemeente Bunschoten zal ons waardevolle inzichten opleveren over hoe het virus zich verspreidt. Maar we willen ook weten hoe we het vervolg, het traceren en isoleren, nog beter kunnen doen", zegt Judith Ludding, directeur GGD Utrecht.

Meer locaties

Naast Bunschoten zijn ook Dronten en de Rotterdamse wijk Charlois aangewezen als locaties waar grootschalig wordt getest. Ook daar grijpt het virus snel om zich heen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.