Broers veroordeeld voor mishandeling bij Bison Bowling Maarssen

© LaterJay Photography via Pixabay
MAARSSEN - De rechtbank heeft twee 31-jarige broers uit Loenen aan de Vecht en Hilversum veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur voor het plegen van openlijk geweld in het bowlingcentrum in Maarssen. Een derde broer van 24 jaar uit Loenen aan de Vecht is vrijgesproken omdat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat hij geweld heeft gebruikt.
Op 5 januari vorig jaar eindigde een avondje stappen bij Bison Bowling voor één man met een blauw oog en een bloedneus. Na een aanvaring met de drie broers was zijn dure trui gescheurd en zijn bril kapot. Bij de zitting eind december werden de verdachten en de officier van justitie het niet eens over de aanleiding.
De rechtbank stelt nu: "Toen het slachtoffer vorig jaar wilde afrekenen voelde hij dat een van de verdachten hem met platte hand tegen zijn borst duwde. Hij duwde deze verdachte vervolgens weg. De jongste broer pakte hem daarna bij zijn trui, waarop het slachtoffer hem in een soort klem vastpakte om hem onder controle te houden en om zich te beschermen tegen het slaan en trappen van de andere broer."
Ook de derde broer, die al buiten het bowlingcentrum stond maar weer naar binnen was gegaan, mengde zich volgende de rechter in de confrontatie en deelde klappen en trappen uit. "Vervolgens heeft hij het slachtoffer in een nekklem vastgepakt en meegesleept in de richting van de kapstokken."
De rechtbank oordeelt dat de twee oudste broers geweld hebben gebruikt tegen het slachtoffer. "Zij hebben het slachtoffer geslagen en geschopt, waardoor hij licht letsel aan zijn hoofd en lichaam heeft opgelopen. Het gaat hier om volstrekt zinloos uitgaansgeweld, onder invloed van alcohol. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straffen gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken."
De jongste broer heeft verklaard dat hij het slachtoffer bij zijn trui heeft vastgepakt om de situatie te de-escaleren. De rechtbank acht deze verklaring aannemelijk omdat uit het dossier volgt dat hij bij het ontstaan van de ruzie tussen zijn broer en het slachtoffer heeft geprobeerd zijn broer mee naar buiten te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.